کشف بزرگترین کهکشان رادیویی

اخترشناسان بزرگترین کهکشان رادیویی را کشف کردند. این کهکشان که قطری حدود ۱۶.۳ میلیون سال نوری دارد، در فاصله سه میلیارد سال نوری از زمین واقع شده است. 

به گزارش بیگ بنگ، طبق بیانیه دانشگاه لیدن در هلند، این کهکشان که آلسیونئوس نامگذاری شده، بزرگترین ساختار با منشأ کهکشانی است که تاکنون شناسایی شده است.  درک اجسام غول‌پیکر و منشأ رشد چشمگیر آنها در این کشف مورد توجه قرار گرفته است. با این حال، این کشف می‌تواند به درک عمیق‌تر کهکشان‌های رادیویی و همچنین شناسایی بهتر محیط میان‌کهکشانی کمک کند.

این کهکشان عظیم از یک کهکشان میزبان و همچنین فواره‌ها و لوب‌های بزرگی تشکیل شده که از مرکز کهکشان فوران می‌کنند. گستردگی این جت‌ها حداقل ۱۶ میلیون سال نوری است، این یعنی بیش از ۱۰۰ برابر راه شیری قطر دارد.

کهکشان‌های رادیویی در مرکز خود میزبان سیاهچاله‌های کلان جرم هستند. هنگامی که ماده به درون سیاهچاله کشیده می‌شود، مواد و گازها را به شکل جت‌های رادیویی به اطراف پخش می‌کند. این جت‌ها که با محیط میان‌کهکشانی برهمکنش دارند، در واقع سرعت الکترون‌هایی که گسیل رادیویی ایجاد می‌شوند را می‌افزایند.

این کهکشان با استفاده از داده‌های “کاوشگر نقشه‌بردار فروسرخ میدان وسیع ناسا” و “آرایه فرکانس پایین” که شبکه‌ای شامل حدود ۲۰۰۰۰ آنتن رادیویی است و در ۵۲ مکان اروپا قرار دارد، کشف شد. به گفته اخترشناسان آلسیونئوس(Alcyoneus) یک “کهکشان بیضوی” است، اما جرم آن حدود ۲۴۰ میلیارد برابر جرم خورشید می‌باشد. جزئیات بیشتر این پژوهش در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شده است.

منبع: سایت علمی بیگ بنگ