یک تیم بینالمللی از اخترشناسان بزرگترین و دقیقترین نقشه از توزیع «ماده تاریک» در کیهان را تهیه کردند.
به گزارش بیگ بنگ به نقل از بیبیسی، اخترشناسان کالج دانشگاهی لندن و مدرسه عالی نرمال در پاریس از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل تصاویر شکل و نور کهکشانها استفاده کردند و توانستند نقشهای از ماده تاریک تهیه کنند. دانشمندان از ۱۰۰ میلیون کهکشان تصویربرداری کردند، این محدوده شامل یک چهارم نیمکره جنوبی آسمان بود.
نتایج این مطالعه، غافلگیرکننده بود، چون توزیع “ماده تاریک” در آن همگنتر از چیزی است که با بهترین نظریههای موجود پیشبینی میشد. به علاوه به نظر میرسد که این نقشه نشانگر انحرافی از نظریه نسبیت عام اینشتین باشد که محققان را با معمای تازهای روبرو میکند.
تیم محققان با استفاده از تلسکوپ “ویکتور ام بلانکو” در شیلی ۱۰۰ میلیون کهکشان را تجزیه و تحلیل کردند. این نقشه نشان میدهد که “ماده تاریک” چگونه در سراسر کیهان پخش شده است. نواحی تاریک مناطق وسیعی از خلاء هستند، جایی که قوانین فیزیک ممکن است متفاوت باشد. نواحی سرخ محل تراکم ماده تاریک است. اینها به “هاله” معروفند و وسط آنها کهکشانهایی مانند راه شیری قرار دارد و مثل الماسهایی درخشان در یک شبکه وسیع کیهانی میدرخشد.
نتایج را نهادی به نام “مطالعه ماده تاریک”(DAS) متشکل از گروههای مختلف پژوهشی منتشر کرده است. ماده تاریک یک ماده نامرئی است که در فضا وجود دارد و ۸۰ درصد کل جرم-ماده موجود در کیهان را تشکیل میدهد.
منبع: سایت علمی بیگ بنگ