کشف دنیایی جدید در همسایگی کیهانی ما

یک تیم بین‌المللی از دانشمندان وجود یک سیاره فراخورشیدی را تأیید کردند که فقط ۲۰ سال نوری با زمین فاصله دارد. این سیاره در منطقه قابل سکونتِ ستاره‌ای شبیه به خورشید در حال گردش است.

به گزارش بیگ بنگ، این ابرزمین HD 20794d نام دارد و جرمی شش برابر زمین داشته و ۶۴۷ روز طول می‌کشد تا یک بار به دور ستاره‌اش بچرخد. ستارۀ میزبان این سیاره یک ستاره زرد از نوع G6 است که اندکی کم‌نورتر و کم‌جرم‌تر از خورشید ماست. این سیاره نخستین‌بار دو سال پیش توسط دکتر “مایکل کرتینیه” دانشمند دانشگاه آکسفورد و با استفاده از طیف‌سنج HARPS (جستجوگر سرعت شعاعی سیارات با دقت بالا) در رصدخانه لاسیا در شیلی، شناسایی شد.

از آنجایی که این سیاره در منطقه قابل سکونت ستاره خود قرار دارد، فاصله آن به‌گونه‌ای است که می‌تواند میزبان آب مایع و اقیانوس باشد. آب یکی از عناصر اساسی برای شکل‌گیری حیات است و کشف آب در این سیاره امید دانشمندان برای یافتن حیات فرازمینی را افزایش می‌دهد.

با این حال، قرار گرفتن یک سیاره در منطقه زیست‌پذیر یا اصطلاحا «کمربند حیات» تضمینی بر این نیست که آن سیاره حتما میزبان حیات باشد. به همین دلیل دانشمندان قصد دارند با استفاده از تلسکوپ جیمز وب، جو این سیاره را بررسی نمایند و به دنبال نشانه‌های زیستی باشند.

super Earth HD d habitable zone light years m x

جالب است بدانید اگر با سریع‌ترین فضاپیمای بشر “پارکر” به سمت این سیاره سفر کنیم حدود 31 هزار سال طول می‌کشد تا به آن برسیم. این یافته‌ها که بر اساس بیش از دو دهه رصدهای نجومی به دست آمده، افق‌های جدیدی را برای مطالعات آینده در مورد سیارات فراخورشیدی مشابه زمین که ممکن است شرایط مناسبی برای حیات داشته باشند، می‌گشاید.

دانشمندان از دهه ۱۹۹۰ به این سو بیش از 5500 سیاره فراخورشیدی کشف کرده‌اند و دانش ما در خصوص این جهان‌های بیگانه و جایگاه ما در کیهان تغییر کرده است. جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ Astronomy & Astrophysics منتشر شده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منابع: astrobiology.com , space.com

منبع: سایت علمی بیگ بنگ