دانشمندان راز اختروش‌ها را برملا کردند

اخترشناسان انگلیسی در پژوهشی جدید نشان دادند که درخشش فوق‌العاده زیاد “اختروش‌ها” احتمالا در نتیجۀ ادغام کهکشان‌ها می‌باشد.

زمانی که کهکشان‌ها با هم برخورد می‌کنند، این گازها به سمت سیاهچاله‌ها هدایت می‌شوند و در آنجا صرف تولید مقادیر خارق‌العاده‌ای از انرژی می‌شوند، و به شکل تابش آزاد شده و درخشندگی زیادی در اختروش ایجاد می‌کنند. اخترشناسان مشاهدات حاصل از ۴۸ اختروش و کهکشان‌های میزبان آنها را با تصاویر بیش از ۱۰۰ کهکشان غیراختروشی مقایسه کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که کهکشان‌های میزبان اختروش، تقریبا سه برابر بیشتر احتمال دارد که با کهکشان‌های دیگر تعامل یا برخورد کنند.

دکتر “جانی پیرس” پژوهشگر فوق دکتری در دانشگاه هرتفوردشایر، گفت: «این موضوعی است که دانشمندان سرتاسر جهان مشتاق کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن هستند. یکی از انگیزه‌های اصلی علمی تلسکوپ فضایی جیمز وب، مطالعه در مورد اولین کهکشان‌ها در کیهان بود. و تلسکوپ وب قادر به تشخیص نوری است که نزدیک به ۱۳ میلیارد سال پیش، حتی از دورترین اختروش‌ها ساطع شده است. اختروش‌ها نقش کلیدی در درک ما از تاریخ کیهان و احتمالاً آینده کهکشان راه شیری دارند.» جزئیات بیشتر این پژوهش در Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.

سایت علمی بیگ بنگ / منابع: metro.co.uk , phys.org

منبع: سایت علمی بیگ بنگ