پژوهشگران استرالیایی و چینی طی همکاری مشترکی قصد دارند نوعی باتری ارگانیک بسازند که میتواند جایگزین خوبی برای باتریهای سنتی باشد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اکو ویس، باتریهای خانگی قابل شارژ کاملا ارگانیک، جایگزین ایدهآلی برای باتریهای سنتی مبتنی بر فلز هستند؛ به ویژه برای کاهش آلودگی در محل دفن زباله و محیط زیست.
پژوهشگران “دانشگاه فلیندرز”(Flinders University)، در حال توسعه یک باتری پلیمری تمام ارگانیک هستند که میتواند جهشی قابل توجه در بهبود قابلیت ذخیره انرژی باتریهای ارگانیک باشد.
دکتر “ژونگفان جیا”(Zhongfan Jia)، سرپرست این پژوهش گفت: ما میدانیم که مواد فعال ردوکس آلی به دلیل ایمنی، سبکی و قابلیت تنظیم ساختار و مهمتر از همه، پایداری و سازگاری با محیطزیست، جایگزینهای خوبی هستند.
گروه پژوهشی دکتر جیا با همکاری دکتر “کای ژانگ”(Kai Zhang)، پژوهشگر “دانشگاه علم و فناوری ژجیانگ” (ZSTU) چین قصد دارند یک باتری کاملا زیستتخریبپذیر بسازند که از مواد جدید و الکترود آلی تشکیل شده است.
اگرچه باتریهای لیتیوم-یون سنتی، تکثیر دستگاههای قابل حمل و حتی وسایل نقلیه الکتریکی را ممکن کردهاند اما افزایش تقاضا برای موادی مانند لیتیوم، کبالت و سایر منابع معدنی، به بروز طیف وسیعی از اثرات اجتماعی و زیستمحیطی منجر شده است.
توسعه باتریهای قابل شارژ ساختهشده از مواد اخلاقی و پایدار، یک جایگزین بالقوه است. پژوهشها در سراسر جهان، بر بهبود ولتاژ باتریهای کاملا ارگانیک و افزایش ظرفیت و دوام مواد به کار رفته در آنها برای کمک به بازیافت باتریهای مقرون به صرفه و کارآمد متمرکز هستند.
دکتر جیا گفت: اگرچه ظرفیت این باتری به بهبود بیشتری نیاز دارد اما پژوهش ما، توسعه باتریهای کاملا ارگانیک با طراحی دقیق الکترود را نوید میدهد.
این پژوهش، در “Chemical Engineering Journal” به چاپ رسید.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران