نگاهی به پارکینگ ایستگاه فضایی بین‌المللی

روز گذشته ۳۷۰۰ کیلو تجهیزات به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید و در اختیار فضانوردان قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، فضاپیما باری “سیگنوس” متعلق به شرکت هوافضا و صنایع دفاعی آمریکایی “نورثروپ گرومن” در ساعت ۷:۰۲ صبح روز گذشته به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۵:۳۲ به وقت تهران) به ماژول یونیتی ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شد. اکنون پنج فضاپیما از جمله کرودراگون شرکت اسپیس ایکس، فضاپیمای باری “سیگنوس” نورثروپ گرومن و فضاپیمای سایوز MS-۱۹ روسیه و فضاپیماهای “پروگرس ۷۹”(Progress ۷۹) و “پروگرس ۸۰”(Progress ۸۰) در ایستگاه فضایی بین‌المللی پارک شده‌اند.

شنبه شرکت “نورثروپ گرامن” و “ناسا” فضاپیمای باری “سیگنوس” را سوار بر موشک “آنتارس” طی هفدهمین ماموریت خدماتی تجاری تامین مجدد نورثروپ گرامن از مرکز پرواز “ولوپس” به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب کردند و این فضاپیما دوشنبه به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید. با تکمیل این ماموریت بیش از ۸۳۰۰ پوند(۳۷۰۰ کیلوگرم) تجهیزات و آزمایش‌های علمی در اختیار فضانوردان قرار گرفت.

با کمک تجهیزات ارسال شده به ایستگاه فضایی بین‌اللملی توسط این ماموریت فضانوردان قادر به انجام کارهای زیر خواهند بود:

۱. انجام مطالعه‌ای که طی آن اثرات یک دارو بر سلول‌های سرطان سینه و پروستات مورد بررسی قرار می‌گیرد.

۲. بررسی تجهیزات احتراق جدید

۳. بررسی آزمایش شرکت مراقبت‌های شخصی آمریکایی کولگیت-پالمولیو(Colgate-Palmolive) که طی آن روند تسریع پیری پوست در شرایط ریزگرانش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

۴. آزمایش باتری ثانویه لیتیوم یونی که قادر به عملکرد ایمن و پایدار در دمای بسیار بالا و در محیط خلا است.

۵. حسگرهای هیدروژنی جدیدی که برای سیستم تولید اکسیژن ایستگاه فضایی بین‌المللی آزمایش خواهند شد.

۶.سیستمی که روش‌های کشت هیدروپونیک و آیروپونیک را برای رشد گیاهان آزمایش خواهد کرد و به دانشمندان اجازه خواهد داد رشد ریشه را از طریق ویدئو و تصاویر ثابت مشاهده کنند.

کشت هیدروپونیک یا آب‌کشت، شیوه کشت گیاه بدون خاک می‌باشد. در این نوع کشت متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازه‌گیری کرده و به جای خاک با استفاده از آبی که به گیاه داده می‌شود  و با افزودن عناصر ریزمغذی و درشت‌مغذی و نگه‌داشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بی‌اثر مانند پرلیت عملا نیاز گیاه به خاک را از بین می‌برند.

آیروپونیک یا هواکشت روشی برای پرورش گیاهان در محفظه هوا یا تُنُک‌مِه است بدون اینکه از خاک یا بستر سنگدانه‌ای(موسوم به ژئوپونیک) بهره گیرند. کشت آیروپونیک با کشاورزی هیدروپونیک مرسوم، آکواپونیک و کشاورزی درون کشتگاهی(کشت بافت گیاهان) متفاوت است. روش آیروپونیک را بخاطر استفاده آب به جهت انتقال مواد غذایی گاهی نوعی از هیدروپونیک به حساب می‌آورند. 

این فضاپیمای باری همچنین حامل یک سخت افزار بود که فضانوردان باید آن را در طول پیاده‌روی فضایی که در آینده انجام خواهد شد، نصب کنند. یافته‌های این تحقیقات و سایر تحقیقات در ایستگاه فضایی بین‌المللی به حفظ سلامت فضانوردان در طول سفرهای فضایی طولانی مدت کمک خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران