هوش مصنوعی "دادستان" ساخته شد!

چین با استفاده از هوش مصنوعی دادستانی ساخته است که می‌تواند با دقت ۹۷ درصدی اتهاماتی علیه افراد مطرح کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، این ابزار که توسط دادستانی شانگهای پودونگ، بزرگ‌ترین و شلوغ‌ترین دفتر دادستانی منطقه در چین ساخته و آزمایش شده است می‌تواند براساس شرح شفاهی، شکایتی را تنظیم کند.

پروفسور “شی یونگ”(Shi Yong) دانشمند ارشد این پروژه می‌گوید: این هوش مصنوعی به دادستان‌ها کمک می‌کند تا حجم کار خود را کمتر کنند و بر موارد پیچیده‌تر تمرکز کنند.

این سیستم بر روی یک رایانه استاندارد نصب می‌شود و براساس ۱۰۰۰ ویژگی متن شرح پرونده که توسط انسان‌ها نوشته می‌شود، اتهام را تعیین می‌کند.

این هوش مصنوعی با استفاده از ۱۷ هزار مورد جرم واقعی طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ آموزش داده شده است و می‌تواند هشت جرم رایج در شانگهای را شناسایی کند و اتهاماتی مطرح کند.

این اتهامات شامل جعل کارت اعتباری، جرایم مربوط به قمار، رانندگی خطرناک، دزدی، کلاهبرداری و آسیب‌رساندن عمدی و ممانعت از انجام وظایف رسمی است.

به زودی و با به روزرسانی این سیستم، هوش‌مصنوعی دادستان می‌تواند انواع بیشتری از جرایم را تشخیص دهد و چندین اتهام را علیه یک فرد مطرح کند.

شی در مقاله‌ای که در مجله‌ی Management Review منتشر شده است نوشت: این سیستم می‌تواند تا حدودی جایگزین دادستان‌ها در فرآیند تصمیم‌گیری شود.

برخی از فناوری‌های هوش مصنوعی در حال حاضر در مجاری قانونی وجود دارند اما این اولین باری است که هوش مصنوعی اتهامی علیه افراد مطرح می‌کند.

در آلمان، تشخیص تصویر و پزشکی قانونی دیجیتال برای رسیدگی به پرونده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این درحالی است که چین از ابزاری به نام “سیستم ۲۰۶System)”۲۰۶) برای ارزیابی شواهد، خطر احتمالی مظنون و شرایط دستگیری استفاده می‌کند. اما این سیستم نقشی در تصمیم‌گیری ندارد و اتهامی مطرح نمی‌کند.

یکی از دادستان‌های گوانژو (Guanghzhou) از نگرانی خود در مورد این فناوری جدید می‌گوید.

او می‌گوید: دقت ۹۷ درصدی ممکن است از منظر فناوری رقم بالایی باشد اما همیشه احتمال خطا وجود دارد. اگر خطایی رخ دهد چه کسی مسئولیت آن را می‌پذیرد؟ دادستان؟ هوش مصنوعی یا سازنده این الگوریتم؟

او افزود: بسیاری از دادستان‌ها علاقه‌ای به دخالت رایانه در کارشان ندارند. هوش مصنوعی شاید بتواند اشتباهات را تشخیص دهد اما نمی‌تواند جایگزین انسان‌ها در تصمیم‌گیری شود.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران