بخشهایی از بقایای ماهواره روسیه در تصاویر تلسکوپی قابل رویت است. روسیه این ماهواره را در روز دوشنبه ۱۵ نوامبر طی آزمایش یک سلاح ضد ماهواره منفجر کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، این تصاویر توسط شرکت “نومریکا کورپ”(Numerica Corp) مستقر در کلرادو ثبت شده و توسط شریک آن، یعنی شرکت “اسلینگشات”(Slingshot Aerospace) در توییتر منتشر شده است. “نومریکا کورپ” زبالههای فضایی را ردیابی میکند.
این شرکت تصاویر و فیلمی از زبالههای فضایی ایجاد شده پس از آزمایش ضدماهوارهای روسیه منتشر کرده است. روسیه در روز دوشنبه موشکی از زمین به فضا فرستاد تا ماهوارهی “Cosmos-۱۴۰۸” را نابود کند.
تصاویر تلسکوپی نشان میدهد که بیش از هزار و ۵۰۰ قطعه قابل ردیابی از ماهواره “Cosmos-۱۴۰۸” پس از تخریب به وجود آمده است.
مقامات نظامی دپارتمان فضای ایالات متحده آمریکا و بیل نلسون، رئیس ناسا در میان مقاماتی هستند که این اقدام را محکوم کردند. این اقدام روسیه ایستگاه فضایی بینالمللی را به خطر انداخته است.
“اسلینگشات” با اشاره به اینکه “نومریکا” به طور کلی مسئول این تصاویر است به اسپیس گفت که آنها سیستمی به نام “Slingshot Beacon” دارند که با استفاده از دادههای منابع مختلف به ردیابی زبالههای فضایی میپردازد.
در تصویر بالا ماهواره روسی در تصویر سمت چپ پیش از انفجار قابل رویت است و در تصویر سمت راست بقایای آن پس از انفجار مشخص شده است.
این اتفاق بر روی عملیاتهای بینالمللی فضایی اثر گذاشته است. هفت خدمه ایستگاه فضایی بینالمللی که در میان آنها دو فضانورد روس و سه فضانورد آمریکایی حضور دارند در روز دوشنبه هنگامی که این ایستگاه از میان ابری از زبالههای فضایی عبور میکرد به کپسولهای فضایی بازگشتند.
گفته میشود که این ایستگاه فضایی هر ۹۰ دقیقه یک بار از میان زبالههای فضایی عبور میکند. این ایستگاه در فاصلهی ۴۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار دارد. ردیاب زبالههای فضایی “لئولبز” (LeoLabs) فاصلهی زبالههای فضایی از سطح زمین را ۴۴۰ تا ۵۲۰ کیلومتر اعلام کرده است.
کشور چین نیز در حال حاضر ایستگاه فضایی خود را دارد که سه فضانورد در آن مستقر هستند. مشخص نیست که این خدمه در نتیجه این رویداد اقدامات خاصی انجام دادهاند یا خیر. این ایستگاه در ارتفاع حدود ۳۶۸ کیلومتری قرار دارد.
روسیه و ایالات متحده آمریکا شرکای اصلی در ایستگاه فضایی بینالمللی هستند و شراکت آنها به دهه ۱۹۹۰ بازمیگردد.
در ماه اوت، ناسا و آژانس فضایی روسیه اعلام کردند که به رغم حادثهای که در ماه ژوئیه رخ داد و باعث کج شدن ایستگاه فضایی شد، شراکت آنها قوی باقی مانده است. در ماه ژوئیه روشن شدن ناگهانی ماژول نائوکا باعث تغییر جهت ۵۴۰ درجهای ایستگاه فضایی شده بود.
ناسا در بیانیهای در ارتباط با رویداد روز دوشنبه اعلام کرد که دریچههای میان بخش روسی و آمریکایی ایستگاه فضایی بینالمللی همچنان باز است.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران