در اواخر سال ۲۰۲۲ تیمی ار اخترشناسان به منظور برقراری ارتباط با بیگانگان هوشمند، قصد دارند پیامی را به سمت « منظومه ستارهای تراپیست- ۱» ارسال کنند.
به گزارش بیگ بنگ، در اکتبر ۲۰۲۲ ( مهر ماه امسال) تیمی از اخترشناسان با استفاده از رادیو تلسکوپی در انگلستان، پیامی حاوی بحران آب و هوایی در کره زمین، جدول تناوبی عناصر شیمیایی و … را بصورت کد دودویی به سمت منظومۀ ستارهای تراپیست-۱ ارسال خواهند کرد. پژوهش دانشمندان نشان میدهد که هفت سیاره این منظومه هم از نظر اندازه و هم از نظر آب و هوایی شرایطی مشابه زمین دارند و میتوانند میزبان حیات باشند. نکته جالب این است که منظومه تراپیست فقط ۳۹ سال نوری با زمین فاصله دارد و به نوعی نزدیک محسوب میشود.
با توجه به اینکه این منظومه ۳۹ سال نوری با ما فاصله دارد، ۳۹ سال طول میکشد تا پیام به مقصد برسد و اگر حیات هوشمند بیگانه در این منظومه وجود داشته باشد و پاسخی به زمین ارسال کند ۳۹ سال هم طول میکشد تا پیام آنها به زمین برسد. این یعنی ارسال و دریافت پیام با سرعت نور حدود ۷۸ سال طول میکشد.
بیش از هفتاد سال است که دانشمندان به دنبال سیگنال مرموز بیگانه میگردند. برخی اخترشناسان اطمینان دارند که بیش از سیصد میلیون سیارۀ قابلسکونت فقط در کهکشان راه شیری، وجود دارد و میتواند میزبان حیات باشد. همچنین آنها تصور میکنند که احتمال دارد برخی از اشکال حیات، هوش و فناوری را توسعه داده باشند و بتوانند پیام ما را دریافت کنند.
وقتی صحبت از این میشود که آیا بشر حتماً باید پیامی را برای بیگانگان ارسال کند، پاسخ چندان واضح نیست. استیون هاوکینگ پیش از مرگش صریحاً در مورد خطر تماس با بیگانگان با فناوری برتر صحبت کرد. اما برخی دانشمندان دیگر خطری را متوجه زمین نمیبینند، زیرا معتقدند فقط یک تمدن پیشرفته از وجود ما مطلع میشود و این به نفع ماست.
اما سوال اصلی این است که آیا حتما باید پیام ارسال کنیم؟ ارسال پیام میتواند موقعیت زمین را برای بیگانگان احتمالی در کهکشان ما مشخص کند. آیا این کار عقلانی است؟ یا باید در سکوتی عمیق به زندگی در زمین ادامه دهیم؟ نظر شما چیست؟
منبع: سایت علمی بیگ بنگ