رصد اعماق کیهان با بزرگترین دوربین دیجیتالی جهان

بزرگترین دوربین دیجیتالی که تا به حال در جهان ساخته شده است، به زودی اعماق کیهان را برای ما هویدا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، بزرگترین دوربین دیجیتالی جهان در حال آماده شدن برای نصب در رصدخانه “ورا روبین”(Vera Rubin) در یکی از قله‌های کوه‌های کشور شیلی است.

به گفته محققان، این پروژه پس از تکمیل، هر سه روز یک بار با بررسی اعماق کیهان، نیمی از آسمان جنوب را به تصویر خواهد کشید.

این پروژه با نام “نقشه برداری فضا و زمان”(LSST) یک نقشه برداری برنامه‌ریزی شده ۱۰ ساله از آسمان جنوب است که در “رصدخانه “ورا روبین”(Vera Rubin) که در حال حاضر در قله “ال پنون کرو پاچون”(El Penon Cerro Pachon) در شمال کشور شیلی در حال ساخت است، انجام می‌شود.

در بیانیه دانشگاه “استنفورد” که سرپرست ساخت این دوربین است، آمده است: داده‌های این پروژه به محققان در سراسر جهان این امکان را می‌دهد تا طیف گسترده‌ای از سوالات مهم در مورد ویژگی‌های انرژی تاریک و ماده تاریک، شکل‌گیری کهکشان راه شیری، ویژگی‌های اجرام کوچک در منظومه شمسی و مسیرهای سیارک‌های بالقوه خطرناک را ارزیابی کنند.

دوربین “LSST” یک دوربین ۳.۲ گیگاپیکسلی(۳.۲ میلیارد پیکسلی) است که می‌تواند به دوردست‌ها و در واقع گذشته‌ی جهان در آسمان نگاه کند و منطقه بسیار وسیع‌تری را نسبت به قبل تصویر کند.

تصاویری که به ‌صورت هفتگی توسط “LSST” گرفته می‌شود، یک پروژه ۱۰ ساله برای کشف آنچه که بسیاری از جهان‌های دور از ما تاکنون از ما پنهان کرده‌اند، است.

دوربین “LSST” از شش فیلتر نوری دوار تشکیل شده است که می‌توان آن‌ها را با توجه به آنچه که ستاره‌شناسان در تلاش برای ثبت آن هستند و شرایط نوری در هر شب، جابجا کرد. این فیلترها امکان تصویربرداری از آسمان را در شش باند مختلف از طیف الکترومغناطیسی فراهم می‌کنند.

دوربین “LSST” تا آنجا که ممکن است آسمان را نقشه‌برداری می‌کند و چگونگی تغییر آن را برای درک ماهیت کهکشان‌های دوردست و رویدادهای گذشته ردیابی می‌کند.

این دوربین همچنین سیارک‌های نزدیک به زمین را زیر نظر خواهد داشت تا مطمئن شود که با سیاره ما برخورد نمی‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران