موشک "استارشیپ SN۲۰" اولین نمونه اولیه موشک بزرگ "استارشیپ" ساخته شرکت "اسپیسایکس" خواهد بود که به مدار زمین سفر خواهد کرد و سه روز پیش نخستین آزمایش اشتعال هر شش موتور آن انجام پذیرفت.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، جدیدترین نمونه اولیه موشک “استارشیپ” ساخته شرکت “اسپیس ایکس”، شش موتور رپتور خود را چند روز قبل روشن و آزمایش کرد و اکنون عکسی خیره کننده از این لحظه منتشر شده است.
این عکس جدید از لحظه اشتعال موشک جدید “استارشیپ SN۲۰”، نشان دهنده اولین نسخه از نمونههای اولیه براق و نقرهای “استارشیپ” است که برای پرتاب به مدار طراحی شده است.
در این عکس شاهد لحظه اشتعال شش موتور رپتور “استارشیپ” روی یک ایستگاه آزمایشی هستیم که دود حاصل از آن به خوبی نمایان است. این در حالی است که یک موشک دیگر که نمونه اولیه تقویتکننده “سوپر هوی” است در همان نزدیکی بیکار ایستاده است.
شرکت “اسپیسایکس” موشک “استارشیپ SN۲۰” را در روز جمعه ۱۲ نوامبر در تاسیسات “استاربیس”(Starbase) در نزدیکی دهکده بوکا چیکا در جنوب تگزاس آزمایش کرد. این آزمایش مختصر و مفید بود و فقط چند ثانیه در حالتی موسوم به “آتش ثابت” برای مشاهده عملکرد موتورها همزمان با هم انجام شد.
این اولین آزمایش این شرکت بود که طی آن هر شش موتور رپتور “استارشیپ” را به طور همزمان روشن میکرد. آزمایشهای قبلی “SN۲۰” تنها با اشتعال دو موتور انجام شده بود و پرتابهای زیرمداری نمونههای اولیه قبلی نیز با سه موتور انجام شده بود.
“ایلان ماسک” مدیر عامل “اسپیسایکس” روز جمعه اندکی پس از انجام این آزمایش در توییتر نوشت: یک آزمایش آتش ثابت خوب با هر شش موتور!
شرکت “اسپیسایکس” به شدت در حال توسعه موشک “استارشیپ” و تقویت کننده بزرگ “سوپر هوی”(Super Heavy) برای پرتاب انسان و محمولهها به ماه و مریخ است. این سیستم پرتابی به گونهای طراحی شده است که کاملاً قابل استفاده مجدد باشد و شامل یک تقویت کننده “سوپر هوی” به عنوان اولین مرحله موشک و یک “استارشیپ” ۵۰ متری در بالای آن است.
هنگامی که این دو در کنار هم قرار میگیرند(کاری که “اسپیسایکس” برای اولین بار در ماه اوت انجام داد) بلندترین موشک تاریخ را با ارتفاع ۱۲۰ متر تشکیل میدهند. گفتنی است که بلندترین موشک دنیا تاکنون موشک “ساترن V” ناسا با ۱۱۰ متر ارتفاع بوده است.
ناسا موشک “استارشیپ” را برای ارسال فضانوردان و محمولهها به کره ماه به عنوان بخشی از برنامه “آرتمیس” انتخاب کرده است. “اسپیسایکس” همچنین میخواهد از این موشک برای پروازهای سرنشین دار خود به ماه استفاده کند و سپس سفر به مریخ را هدف قرار داده است.
اما ابتدا “استارشیپ” باید به مدار زمین برسد و این ماموریت “SN۲۰” است.
پرتابهای آزمایشی قبلی “استارشیپ” در سال جاری برای رسیدن به حداکثر ارتفاع ۱۰ کیلومتری قبل از بازگشت به زمین در نظر گرفته شده بودند که گاهی اوقات نتایج نامطلوبی همچون انفجار را به همراه داشته است. موشک “استارشیپ SN۲۰” برای رسیدن به مدار زمین طراحی شده است و باید بسیار بالاتر از ۱۰۰ کیلومتر مرز فضا پرواز کند.
“اسپیسایکس” در ماه مه طرح خود را برای اولین پرواز مداری “استارشیپ” ارائه کرد. این پرواز با تقویت کننده “سوپر هوی ۴” برای تحویل “استارشیپ” به مدار و سپس فرود در خلیج مکزیک انجام خواهد شد. “استارشیپ” نیز پس از رسیدن به مدار زمین، یک دور به دور زمین میچرخد، سپس حدود ۹۰ دقیقه پس از بلند شدن، بر فراز اقیانوس آرام در نزدیکی هاوایی به زمین باز میگردد.
“اسپیسایکس” و “ایلان ماسک” گفتهاند که این پرواز آزمایشی مداری ممکن است طی هفتهها یا ماههای آینده انجام شود، اما زمان دقیق آن مشخص نیست، زیرا اداره هوانوردی فدرال هنوز در حال ارزیابی زیستمحیطی تاسیسات “استاربیس” است.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران