ناسا اخیرا در حساب کاربری "تلسکوپ فضایی جیمز وب" در اینستاگرام با انتشار تصاویری توضیحاتی درباره دوربینهای این تلسکوپ فضایی فوق پیشرفته داد.
ناسا با انتشار این تصاویر نوشت: پلک نزنید، ما در این مجموعه تصاویر نگاهی به دوربینهای تلسکوپ فضایی جیمز وب که به آن در کشف رموز و اسرار جهان کمک خواهند کرد، انداختهایم.
تلسکوپ فضایی جیمز وب یک جستجوگر حرارتی کیهانی است که برخلاف دوربینهای تلفن همراه ما که تصاویر در نور مرئی را ثبت میکنند، این تلسکوپ نور فروسرخ نامرئی را تشخیص میدهد. دوربینهای تعبیه شده در NIRCam جیمز وب [تصویر ۱] و NIRISS [تصویر ۲] هر دو تصاویر را در محدوده فروسرخ نزدیک و ابزار MIRI [تصویر ۳] آن تصاویر را در محدوده فروسرخ متوسط ثبت خواهند کرد.
شما ممکن است دوربینهای حرارتی فروسرخ دور را در موزه محلی خود دیده باشید. این دوربینها در مقایسه با دوربینهای فروسرخ نزدیک و فروسرخ متوسط وضوح پایینی دارند و معمولاً تصاویر خوبی ثبت نمیکنند. برای مثال دوربین NIRCam تلسکوپ جیمز وب مجهز به ردیابهایی است که هر کدام حدود چهار میلیون پیکسل دارند.
این تلسکوپ ۹.۸ میلیارد دلاری که جانشین تلسکوپ هابل خواهد بود چندی پیش آینههای ۶.۵ متری خود را در یک آزمایش در مرکز تجهیزات سازندهی اصلیاش یعنی “نورثروپ گرومن” واقع در لسآنجلس باز کرد.
این تلسکوپ برای رصد کیهان در طیف مادون قرمز/ فروسرخ طراحی شده است و برای این کار باید تجهیزات آن خنک بماند و برای خنک ماندن یک آفتابگیر دارد. ستارهشناسان از این تلسکوپ برای یافتن نشانههایی از حیات در جو سیارات دیگر و مطالعهی اولین ستارهها و کهشانهای جهان استفاده خواهند کرد.
محققان محاسبه کردند که این تلسکوپ میتواند آمونیاک ایجاد شده توسط موجودات زنده در اطراف سیارات کوتوله گازی را فقط پس از چند چرخش شناسایی کند. تلسکوپ جیمز وب به عنوان “یک ماشین زمان” توصیف شده است که میتواند به کشف اسرار جهان ما کمک کند.
از این تلسکوپ برای بررسی اولین کهکشانهای متولد شده در جهان اولیه در بیش از ۱۳.۵ میلیارد سال پیش استفاده خواهد شد. این تلسکوپ همچنین منابع ستارهها، سیارات فراخورشیدی و حتی ماهها و سیارات منظومه شمسی را رصد خواهد کرد. به گفته ستارهشناسان، تلسکوپ فضایی “جیمز وب” ناسا که احتمالا در آیندهای نزدیک به فضا پرتاب خواهد شد، خواهد توانست طلوع کیهان و هنگام تولد اولین ستارهها را برای ما آشکار کند.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران