فضاپیمای "جونو" در کنار قمر گانیمد

"گانیمد"، قمر غول‌پیکر "مشتری" در جدیدترین تصاویر ثبت شده توسط فضاپیمای جونو که در تاریخ ۷ ژوئن ۲۰۲۱ گرفته شده به خوبی قابل مشاهده است.

ناسا با انتشار تصاویری از جدیدترین تصاویر ثبت شده از قمر “گانیمد” مشتری رونمایی کرد.

این پرواز از نزدیک، یکی از نزدیکترین پروازهایی بود که یک فضاپیما به بزرگترین قمر مشتری در بیش از ۲۰ سال گذشته انجام داده است. جونو در نزدیک‌ترین حالت خود در فاصله ۶۴۵ مایلی(۱۰۳۸ کیلومتری) سطح گانیمد قرار داشت.

عکس‌ها یکی توسط تصویرگر JunoCam مدارگرد مشتری و دیگری توسط دوربین ستاره‌ای Stellar Reference Unit آن ثبت شده و سطح گانیمد در آنها با جزئیات قابل مشاهده است. برای مثال می‌توان دهانه‌ها، ناهمواری‌های تاریک و روشن و ویژگی‌های ساختاری که احتمالاً به گسل‌های تکتونیکی مرتبط هستند را مشاهده کرد.

از ۲۰ مه سال ۲۰۰۰ تاکنون این نزدیک‌ترین فاصله‌ای است که یک فضاپیما با بزرگ‌ترین قمر منظومه‌ی شمسی تجربه می‌کند.

گانیمد از سیاره‌ی “عطارد” نیز بزرگ‌تر است و تنها قمر در منظومه‌ی شمسی است که مگنتوسفر خاص خود را دارد، مگنتوسفر منطقه‌ای حباب شکل، دارای ذرات بارداری است که این قمر را احاطه کرده‌اند.

تجهیزات این فضاپیما سه ساعت پیش از رسیدن به نزدیک‌ترین فاصله از گانیمد جمع‌آوری اطلاعات را آغاز کردند. این تجهیزات شامل طیف سنج ماوراءبنفش(UVS) و ابزار نقشه‌برداری مادون قرمز(JIRAM) بود. همچنین رادیومتر میکروویو(MWR) این فضاپیما پوسته یخی گانیمد را بررسی و اطلاعاتی در مورد ترکیبات و دمای آن جمع‌آوری کرد.

ناسا نوشت با مراجعه به این سایت افراد می‌توانند از موقعیت فضاپیمای جونو باخبر شوند. فضاپیما در روزهای آینده تصاویر بیشتری را از پرواز نزدیک خود به گانیمد ارسال خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *