سیاستمداران انگلیسی، هلندی، لتونیایی، استونیایی و لیتوانیایی توسط فردی که با فناوری "دیپ فیک" یا "جعل عمیق" خود را در تماس تصویری به جای یکی از مخالفان دولت روسیه جا زده بود، فریب خوردند.
برخی نمایندگان پارلمان اروپا با تماس تصویری از جانب فردی مواجه شدند و فریب خوردند که خود را با بهرهگیری از فناوری “دیپ فیک” به جای “لئونید ولکوف” سیاستمدار مخالف دولت روسیه و از نزدیکان “الکسی ناوالنی” جا زده بود.
طی روزهای اخیر افرادی که به نظر میرسد از فیلترهای “جعل عمیق”(Deep Fake) برای تقلید از چهرههای مخالفان دولت روسیه در تماسهای ویدیویی استفاده میکنند، به نمایندگان پارلمان اروپا مراجعه کردهاند.
نمایندگان پارلمان هلند، مانند همکاران انگلیسی و بالتیکی خود از طریق یک تماس تصویری با برنامه “زوم” با فردی که با استفاده از “جعل عمیق” خود را رئیس ستاد رهبر مخالفان روسیه به نام “الکسی ناوالنی” جا زده بود، گفتگو کردند.
این افراد فریب خورده عبارتند از “ریهاردز کولز”(Rihards Kols) رئیس کمیته امور خارجه پارلمان لتونی و همچنین نمایندگانی از استونی و لیتوانی.
همچنین “تام توگنهت”(Tom Tugendhat) رئیس کمیته انتخاب امور خارجه انگلیس نیز گفته است که وی نیز هدف این جعل قرار گرفته است. وی در توئیتی با اشاره به “الکسی ناوالنی” رهبر مخالفان دولت روسیه نوشت: دولت پوتین بسیار ضعیف است و از قدرت “ناوالنی” ترسیده است. آنها در حال برگزاری جلسات جعلی برای بیاعتبار کردن تیم “ناوالنی” هستند. آنها امروز با من تماس گرفتند. آنها گفتههای من را که پوتین را قاتل و دزد نامیدم پخش نخواهند کرد، بنابراین من خودم آن را اینجا منتشر میکنم.
تصویر واقعی لئونید ولکوف(راست)، تصویر دیپ فیک ولکوف(چپ)
“کولز” نیز عکسی از “لئونید ولکوف” دوست “ناوالنی” و تصویری از چهره جاعل را که در تماس ویدیویی از فناوری “دیپ فیک” استفاده کرده بود، بارگذاری کرد. “ولکوف” گفت که این دو تصویر واقعاً یکسان به نظر میرسند. وی افزود: به نظر میرسد این چهره واقعی من است، اما آنها چگونه موفق شدهاند آن را روی تماس تصویری قرار دهند؟ به دوران “جعل عمیق” خوش آمدید.
فناوری “جعل عمیق” نام خود را از فناوری “یادگیری عمیق” وام گرفته است که به شبکههای هوش مصنوعی با امکان تولید یا تقلید چهرهها گفته میشود که رفتارهای انسان را تقلید میکنند.
برنامههای جدید ارائه شده برای تلفنهای هوشمند به کاربران این امکان را میدهد که چهرههای خود را تغییر دهند و به شکل کارتونی دربیاورند. از طرفی وضوح ضعیف تماسهای تصویری تا حدی توضیح میدهد که چرا این تماسها برای اهداف “جعل عمیق” انتخاب شدهاند.
“کولز” میگوید شخصی که ادعا کرده “ولکوف” است با وی از طریق ایمیل ارتباط گرفته و یک تماس کوتاه تصویری نیز با وی برقرار کرده است و در مورد حمایت از زندانیان سیاسی روسیه و الحاق روسیه به کریمه بحث کردهاند. وی گفت که بعداً فهمیده که قربانی یک شیطنت فناورانه و پیشرفته شده است.
وی نوشت: تجربه خیلی دردناکی بود، اما شاید بتوانیم از این “ولکوف جعلی” برای دادن این درس به ما و همکاران لیتوانیایی و استونیایی تشکر هم کنیم. واضح است که به اصطلاح “زوال حقیقت” یا دوران پسا-حقیقت دارای تهدیدی جدی برای ایمنی و ثبات کشورهای منطقه و بین المللی، دولتها و جوامع است.
“ولکوف” دو روس به نام “ووان” و “لکسوس” را که مرتباً مقامات غربی را هدف قرار میدهند، متهم کرد که پشت برقراری این تماسها هستند.
“الکسی استولیاروف” که با نام مستعار “لکسوس” شناخته میشود، صحبت با “کولز” را انکار نکرد و گفت که آن را مخفی نگه میدارد. وی استفاده از فیلتر را برای شبیه شدن به “ولکوف” انکار کرد و نوشت: احتمالاً “ولکوف” اطلاعات نادرستی دارد.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران