ساخت نانوحسگری برای رصد بیماریهای عصبی
محققان نانوحسگری ساختند که میتوان با آن سیگنالینگ عصبی را بهصورت زنده رصد کرد که این قابلیت به تشخیص بیماریهای عصبی کمک شایانی میکند.
گرمترین دمای کیهان چقدر است؟
بر اساس چیزی که در مورد کیهان میدانیم، سردترین دمای ممکن، دمای صفر درجهی کلوین، یا منفی ۲۷۳.۱۵ درجه سلسیوس است. اما گرمترین دمای ممکن چیست؟10 حقیقت شگفتانگیز در مورد زمین
هر سال در ۲۲ آوریل روز زمین نامیده میشود. سازمان ملل متحد این روز را به یادبود ۲۲ آوریل سال ۱۹۷۰ انتخاب کرده است. در آن روز ۲۰ میلیون نفر در شهرهای اصلی آمریکا به خیابانها رفتند تا به ویرانی و آسیبی که فعالیتهای انسان به محیطزیست میزند اعتراض کنند. امسال در بزرگداشت روز زمین بیایید به چند واقعیت شگفتانگیز سیارهای که خانه ماست نگاهی بیندازیم.سیاهچالههای عظیم چگونه شکل میگیرند؟
سیاهچالهها پرجرمترین اجرامی هستند که در کیهان میشناسیم، منظورمان “سیاهچالههای ستارهوار” یا “سیاهچالههای کلانجرم” نیست، بلکه “سیاهچالههای فوق کلانجرم” است.متولدان مریخ چه ویژگیهای خواهند داشت؟
مریخ مکان عجیبی است و انسانهایی که در آنجا به دنیا بیاید قطعاً متفاوت به نظر میرسند. به گفتهی یک زیستشناس تکاملی، نوزادانی که در سیاره سرخ به دنیا میآیند، ظاهر، عملکرد و رفتار بسیار متفاوتی با زمینیها خواهند داشت – و همهی این تفاوتها در طی چند نسل اتفاق خواهد افتاد.ساختار درونی ماه چگونه است؟
دانشمندان در یک پژوهش جدید توانستند به ماهیت “ساختار هستهی درونی ماه” پی ببرند. ماموریت «GRAIL» ناسا به این کشف شگفتانگیز در مورد ماه پی برد.محققان نانوحسگری ساختند که میتوان با آن سیگنالینگ عصبی را بهصورت زنده رصد کرد که این قابلیت به تشخیص بیماریهای عصبی کمک شایانی میکند.
کپسول سرنشیندار کرو-۲ که روز گذشته به فضا رفته بودند به ایستگاه بینالمللی فضایی متصل شد.
بالگرد "نبوغ" طی دومین پروازش اولین تصویر رنگی از مریخ را از فاصلهی ۱۷ فوتی(۵.۲ متری) سطح این سیاره ثبت کرد.
تصویری سرخرنگ و حیرتانگیز از خورشید، این ستاره را با جزئیاتی پیچیده از جمله شرارههای خورشیدی در حال تشکیل نشان میدهد.
تحقیقات انجام گرفته توسط دانشگاه "کرتین"(Curtin) نشان میدهد که چگونه ماهوارههای راداری میتوانند به بهبود روند تشخیص، نظارت، آمادهسازی و مقابله در برابر بلایای طبیعی در استرالیا مانند آتشسوزی، سیل و زلزله کمک کنند.
بالگرد "نبوغ" دومین پرواز خود را با موفقیت به انجام رساند.
ایسنا/خراسان رضوی دانشمندان پلاستیک تجزیهپذیر یکبار مصرف ایجاد کردند که به گفته آنان «خودش را میخورد». این ماده بهگونهای تولید شده که حاوی آنزیمهایی است که پس از قرار گرفتن در معرض آب و گرما تجزیه میشود. این ماده به زودی میتواند در مواردی مانند ظروف و کیسههای پلاستیکی که اقیانوسهای کره زمین را پوشاندهاند مورد استفاده قرار گیرند.
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافتهاند که در نمونههای عسل تولید آمریکا، اثر وجود رادیواکتیو دیده میشود که از دوره جنگ سرد در محیط زیست پراکنده شده است.
پژوهشگران روشی برای مطالعه نقاط کوانتومی ارائه کردند که بینش آنها را در این حوزه به حدی ارتقا میدهد که مسیر برای استفاده از این نانومواد در ادوات الکترونیکی نسل بعد هموار میشود.
به مناسبت سی و یکمین سالگرد تلسکوپ فضایی هابل، فضانوردان آن را به سمت ستارهای غولپیکر که در آستانهی نابودی است قرار دادند.