ساخت نانوحسگری برای رصد بیماریهای عصبی
محققان نانوحسگری ساختند که میتوان با آن سیگنالینگ عصبی را بهصورت زنده رصد کرد که این قابلیت به تشخیص بیماریهای عصبی کمک شایانی میکند.
وقتی دو کهکشان با یکدیگر برخورد کنند، چه اتفاقی رخ میدهد؟
در رویداد ادغام کهکشانها، ستارهها به ندرت با یکدیگر برخورد میکنند اما ممکن است گاز و غبار کهکشانها با یکدیگر برخورد کنند و ستارههای جدید را شکل دهند.ساخت دستکشی که با حرکت انگشتان، برق تولید میکند!
گروهی از محققان دانشگاه تگزاس در دالاس پیشرفتهای قابل توجهی در ساخت نوعی نخ به دست آورند، نخهایی که قابلیت جمعآوری انرژی داشته و به نام توئیسترون (twistron) شناخته میشوند. این الیاف که از نانولولههای کربنی ساخته شدهاند با کشش مکرر و حرکت، الکتریسیته تولید میکنند.فازهای جدیدی از آب کشف شد!
محققان با بررسی آب محصور شده در مقیاس نانو، فازهای جدیدی از آب را کشف کردند که کاربردهای زیادی در صنعت میتواند داشته باشد.نانوخوشهی مس دوبعدی ساخته شد
مواد دوبعدی در مقایسه با مواد تودهای، به دلیل ویژگیهای خاصی که دارند، در جوامع تحقیقاتی شهرت زیادی یافتهاند. مواد دو بعدی دارای وزن کم، مدول یانگ و استحکام بالا و ناهمسانگردی قوی بین خصوصیات مکانیکی درون صفحه و خارج از صفحه هستند.سیاره مریخ ؛ ویژگی ها ، عجایب و هر آنچه باید بدانید
مریخ یا سیاره سرخ شناختهشدهترین دنیای منظومه شمسی است که تاکنون هدف پژوهشها و مأموریتهای متعددی بوده است؛ اما هنوز پرسشهای زیادی درباره آن وجود دارد.محققان نانوحسگری ساختند که میتوان با آن سیگنالینگ عصبی را بهصورت زنده رصد کرد که این قابلیت به تشخیص بیماریهای عصبی کمک شایانی میکند.
کپسول سرنشیندار کرو-۲ که روز گذشته به فضا رفته بودند به ایستگاه بینالمللی فضایی متصل شد.
بالگرد "نبوغ" طی دومین پروازش اولین تصویر رنگی از مریخ را از فاصلهی ۱۷ فوتی(۵.۲ متری) سطح این سیاره ثبت کرد.
تصویری سرخرنگ و حیرتانگیز از خورشید، این ستاره را با جزئیاتی پیچیده از جمله شرارههای خورشیدی در حال تشکیل نشان میدهد.
تحقیقات انجام گرفته توسط دانشگاه "کرتین"(Curtin) نشان میدهد که چگونه ماهوارههای راداری میتوانند به بهبود روند تشخیص، نظارت، آمادهسازی و مقابله در برابر بلایای طبیعی در استرالیا مانند آتشسوزی، سیل و زلزله کمک کنند.
بالگرد "نبوغ" دومین پرواز خود را با موفقیت به انجام رساند.
ایسنا/خراسان رضوی دانشمندان پلاستیک تجزیهپذیر یکبار مصرف ایجاد کردند که به گفته آنان «خودش را میخورد». این ماده بهگونهای تولید شده که حاوی آنزیمهایی است که پس از قرار گرفتن در معرض آب و گرما تجزیه میشود. این ماده به زودی میتواند در مواردی مانند ظروف و کیسههای پلاستیکی که اقیانوسهای کره زمین را پوشاندهاند مورد استفاده قرار گیرند.
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافتهاند که در نمونههای عسل تولید آمریکا، اثر وجود رادیواکتیو دیده میشود که از دوره جنگ سرد در محیط زیست پراکنده شده است.
پژوهشگران روشی برای مطالعه نقاط کوانتومی ارائه کردند که بینش آنها را در این حوزه به حدی ارتقا میدهد که مسیر برای استفاده از این نانومواد در ادوات الکترونیکی نسل بعد هموار میشود.
به مناسبت سی و یکمین سالگرد تلسکوپ فضایی هابل، فضانوردان آن را به سمت ستارهای غولپیکر که در آستانهی نابودی است قرار دادند.